Essenza Residence

  • Timișoara
  • Rezidențial
Ansamblul Essenza Residence este situat în IOSEFIN, un vechi cartier rezidențial al Timișoarei, într-un context construit la început de secol XX in care parcelele sunt ocupate in mare parte cu locuințe colective organizate în jurul unei curți interioare si aliniate la stradă in fronturi continue.
DCIM103MEDIADJI_0176.JPG

 

Amplasarea pe strada Mangalia, cu prospectul ei generos și verde, apropierea canalului BEGA si a TURNULUI DE APĂ, conferă locului calități evidente. Strada, spațiul public de tranzit, are o imagine plăcuta si interesanta, cu zona verde in prim plan si fronturi construite percepute vizual intr-un plan secundar.
ALEX BARBU 01

 

Clădirea este formată din doua volume suprapuse. Volumul de baza, integrat in frontul stradal, se raporteaza la vecinatati, atat prin scara sa cat si prin finisajul de caramida aparenta al fatadelor.
DCIM103MEDIADJI_0236.JPG
Volumul superior este alb, simplu, cu goluri atent proportionate si cu vederi ample asupra peisajului texturat de acoperisuri al Cartierului Iosefin, asupra Turnului de apă și a malurilor verzi ale canalului Bega.
DSC_9413-2
Prin configurarea spatial-volumetrica a cladirii sunt create spații cu caracter semi-public menite sa incurajeze interactiunea intre locatari: CURTEA INTERIOARĂ, cu acces la nivelul parterului parțial liber și TERASA COMUNĂ așezată peste volumul de bază, orientată atât spre stradă cât și spre Bega și Turnul de apă, cu acces de la nivelul etajului trei.
DSC_9561
DSC_9369-2
DSC_9677
DCIM103MEDIADJI_0133.JPG
DCIM103MEDIADJI_0114.JPG
ALEX BARBU 01
2022_07_07 PLAN