Locanda Del Corso

  • Timișoara
  • design de interior, restaurant
  • 2013
  • finalizat

Clădirea aparține comunității evreiești din Timișoara și a fost construită la începutul secolului XX, într-un stil eclectic. Se află la intersecția a două trasee pietonale care traversează Cetatea Timișoara – strada Gh. Lazăr și strada Mărășești și are o valoare arhitecturală remarcabilă, chiar dacă nu este clasată pe Lista monumentelor istorice.

DSC_0012JPG
DSC_0086JPG
DSC_0002JPG

Intervențiile pe fațadă, în registrul parterului, au fost minimale și au fost făcute în sensul redescoperirii arhitecturii originale. Tema proiectului a fost amenajarea la parterul casei a unui restaurant cu specific italian, cu o atmosferă discretă și rafinată, Locanda del Corso.

Prima operațiune a fost de înlăturare a intervențiilor conjuncturale făcute de-a lungul timpului și spațiul interior a fost readus la dimensiunile și conformația generoasă inițială. S-a restabilit și relația directă dintre interior și spațiul public exterior prin transparența ferestrelor care coboară pănă la cota pardoselii. Finisajele și obiectele de mobilier sunt din materiale tradiționale, cărămida decapată asigură o textură expresivă a pereților și definește un fundal al întregului spațiu interior. Corpurile de iluminat, obiecte cilindrice din lemn sunt coborâte din planul tavanului si lumineaza discret, contribuind la definirea unei atmosfere echilibrate și integrate în arhitectura întregii case.