Nokia Campus

  • Timișoara
  • reconversie, birouri
  • 2017
  • 18.000 mp
  • finalizat
Reconversia funcțională a platformei industriale Electromotor în spații pentru birouri a creat cadrul necesar înființării Campusului Nokia. Campusul beneficiază de un amplasament privilegiat, fiind situat în proximitatea zonei centrale a orașului (10 minute de mers pe jos) și în legătură directă cu parcurile și spațiile verzi amenajate de-a lungul malurilor Canalului Bega, un „culoar verde” străbătut de trasee pietonale și piste pentru biciclete.
rsz_dsc_5649_photoshop(1)
schema circulatii
rsz_dsc_5881_stitch
rsz_dsc_5640_stitch(1)

Provocarea proiectului a constat în găsirea unei conformări funcționale și spațial-geometrice a spațiului oferit de platforma industrială dezafectată care să răspundă atât cerințelor impuse de tema program cât și premiselor date de caracteristicile halei (18.000 mp dispuși în întregime la nivelul solului având configurația planimetrică de forma unui pătrat).

Utilizarea eficientă a suprafeței mari s-a realizat prin trasarea unor „străzi” interioare care subîmpart spațiul halei în sectoare de dimensiuni adecvate refuncționalizării, permițând asigurarea distanțelor de evacuare.

Calitatea spațiului interior este dată de relația directă cu exteriorul creată atât prin poziționarea spațiilor de birouri la nivelul solului cât și prin fațadele complet vitrate.

DSC_6095_stitch
DSC_5762_stitch_2