Vox Vertical Village

  • Timișoara
  • rezidențial
  • 2018
  • 28.500 mp
  • în execuție

Cu Vox Vertical Village am dezvoltat un concept nou de locuire urbană, schimbând semnificativ abordarea funcțiunii de “locuințe colective”. Ideea de la baza proiectului este cea de a aduce împreună avantajele locuirii în colectivitate cu cele ale locuirii la “casă cu grădina” – spatii generoase pentru interacțiune socială și terase private ample pentru locuințe. Conformarea spațială și volumetrică a Vox Vertical Village a fost determinată de cele două obiective: obținerea unui spațiu generos pentru comunitate și transformarea apartamentelor în “case cu grădină” la înălțime.

Spațiul dedicat comunității a fost obținut prin transformarea holului de circulație orizontală, verticală și de acces către locuințe într-un spațiu intermediar, semipublic – un cadru construit complex în care este încurajată conexiunea socială. Pe fiecare nivel se regăsește atmosfera unui spațiu urban (strada – piațeta) de unde se realizează accesul în fiecare locuință (casă). Spațiul este amplu, deschis, în directă legătură cu exteriorul – o rețea de străzi și spații publice interconectate, desfășurate pe orizontală și verticală. Pe nivelurile curente sunt amplasate “locuințe modulare” cuplate două câte două astfel încât între ele sunt generate deschideri prin care lumina naturală poate pătrunde în interiorul clădirii.

Plan etaj curent-001
draft6_rezolutie mare
Sectiune-001

Transformarea locuințelor din “apartament” în “casă cu grădină la înălțime, a fost realizată prin extinderea spațiilor locuibile interioare cu terase exterioare generoase (terasele ajung aproape să dubleze suprafața interioară). Fațadele locuințelor către terase sunt în totalitate vitrate, separarea dintre interior și exterior este dematerializată, terasa devenind astfel o extensie a spațiului interior, o cameră exterioară, potrivită desfășurării unei multitudini de activități familiale.

Un alt element definitoriu pentru VVV este vegetația, peste 800 de arbori și arbuști vor fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior.

draft 13f_rezolutie mare_alb terasa_b
34
30
draft3b_rezolutie mare
23

 

draft 14a_rezolutie mare_noapte_halou